Ethiopia Sidamo 250g, økologisk
Inklusive 25% moms
Grundet dyrkningshøjden tilbringer kaffebønner fra Sidamo længere tid i jorden. Bønnerne har derfor længere tid til at absorbere næringsstoffer og udvikle smage baseret på det lokale klima og jordbundsforhold.
Kaffens profil
Smagsnoter |
Frugter og mørk chokolade |
Krop | Rig og blød fylde |
Syrlighed | Kompleks og let |
Sort |
100% arabica bønner af varianten Heirloom |
Behandling |
Vasket |
Region | Sidamo |
Dyrkningshøjde | 1600 - 1900 m. |
Kaffe fra Ethiopien
Coffea Arabica har groet vildt i skovene i Ethiopien i tusinder af år. Ifølge legenden blev kaffe opdaget af en ethiopisk gedehyrde ved navn Kaldi i det 9. århundrede. Han så, at hans geder blev hyperaktive af at spise bær fra kaffebuskene og han prøvede derfor selv at spise disse bær. Sidenhen mødte han en munk, som tog nogle bær med sig til sit kloster. Her ristede og bryggede han bærrene og ved indtagelse af kaffen blev han og de andre munke på klosteret i stand til at holde sig vågne under lange bønner.
Siden den tid har kaffen vundet indtog verden over.