Koffeinfri kaffe

Produktion af koffeinfri kaffe starter allerede ved den grønne kaffebønne. Koffein kan udtrækkes fra kaffebønnen igennem flere metoder, men hos Østerlandsk Thehus har vi bedst erfaring med metoden, der involverer kuldioxid. Denne metode bibeholder bedst kaffens naturlige aroma og smag, hvilket vi helst ikke vil gå på kompromis med. Koffeinfri kaffe kan være et alternativ til normal kaffe, når det kommer til nydelsen af noget lækker aftenkaffe, de koffeinens opkvikkende egenskaber ikke er tilstede i kaffen. En lækker kop koffeinfri kaffe smager desuden ligeså godt som en kop almindelig kaffe.

Mere om:

Koffeinfri kaffe

Hvad er koffeinfri kaffe?

Produktion af koffeinfri kaffe starter allerede ved den grønne kaffebønne. Koffein kan udtrækkes fra kaffebønnen igennem flere metoder, men hos Østerlandsk Thehus har vi bedst erfaring med metoden, der involverer kuldioxid. Denne metode bibeholder bedst kaffens naturlige aroma og smag, hvilket vi helst ikke vil gå på kompromis med.

Når koffeinen er trukket ud af kaffebønnerne, behandles de efterfølgende med processer, der ligner dem, der bruges til helt almindelig kaffe.

Er der slet ingen koffein i koffeinfri kaffe?

Det lyder måske fjollet, men faktisk er der stadig en lille smule koffein tilbage i koffeinfri kaffe. Den præcise mængde af det tilbageblevne koffein der er tale om varierer fra kaffebønne til kaffebønne. Normalt indeholder koffeinfri kaffe 3 - 5 mg. koffein per dl.

Hvorfor vælge koffeinfri kaffe?

Hvis du holder dit koffeinindtag på maksimalt 300 mg. dagligt, kan koffein have positive effekter på din krop og hverdag. Blandt andet virker koffein stimulerende for hjernen, hvilket kan give dig en følelse af være mere vågen og opmærksom. Du kan også opleve, at du har mere energi i din hverdag, samt at dit humør er bedre.

Det er dog individuelt, hvor meget den enkelte person påvirkes af koffein. 

For nogle er den anbefalede mængde af koffein på 300 mg. dagligt simpelthen for svær at opretfolde, hvis de samtidig også vil vedligeholde indtaget af typisk koffeinholdige drikkevarer. Koffeinfri kaffe kan i dette tilfælde være en løsning, da koffeinindholdet er betydeligt lavere end ved normal kaffe.
 
Samtidig er koffeinfri kaffe også ofte et bedre alternativ til normal kaffe, når det kommer til nydelsen af noget lækker aftenkaffe. Med koffeinfri kaffe vil du undgå de opkvikkende effekter af koffeinen, som de fleste ikke har brug for op ad sengetid.
 
En lækker kop koffeinfri kaffe smager ligeså godt som en kop almindelig kaffe.

Hvordan produceres koffeinfri kaffe?

Først fugtes de grønne kaffebønner med damp og/eller vand. Den ønskede mængde fugt i bønnen er på dette tidspunkt på 30 - 50%. Derefter placeres bønnerne i en gasudtrækningscylinder med gas i “superkritisk” tilstand, hvilket er, når temperaturen og trykket gør, at materialet har egenskaber som både en gas og en væske. På den måde spredes det som en gas med opløsningsegenskaberne hos en væske, og derved kan koffeinen udtrækkes på en selektiv måde. Kuldioxiden udskilles derefter fra alkaloidet via vandet, sættes under tryk igen og genbruges.

 Cyklussen afsluttes med, at den nu koffeinfri kaffe tørres.