Når du besøger et websted, kan det gemme eller hente oplysninger i din browser, for det meste i form af cookies. Disse oplysninger kan handle om dig, dine præferencer eller din enhed og bruges mest til at få sit websted til at fungere, som du forventer det. Oplysningerne identificerer dig normalt ikke direkte, men det kan give dig en mere personlig weboplevelse.
Fordi vi respekterer din ret til privatliv, kan du vælge ikke at tillade nogle typer cookies. Klik på de forskellige kategorioverskrifter for at finde ud af mere og ændre vores standardindstillinger. Blokering af nogle typer cookies kan imidlertid påvirke din oplevelse af webstedet og de tjenester, vi kan tilbyde.
I nogle tilfælde deles data fra cookies med tredjeparter og kan betragtes som et "salg af personlige oplysninger" i henhold til California Consumer Privacy Act (CCPA). Du kan til enhver tid udøve din ret til at fravælge denne deling ved at deaktivere cookies. Meddelelse om cookies
Produktion af koffeinfri kaffe starter allerede ved den grønne kaffebønne. Koffein kan udtrækkes fra kaffebønnen igennem flere metoder, men hos Østerlandsk Thehus har vi bedst erfaring med metoden, der involverer kuldioxid. Denne metode bibeholder bedst kaffens naturlige aroma og smag, hvilket vi helst ikke vil gå på kompromis med. Koffeinfri kaffe kan være et alternativ til normal kaffe, når det kommer til nydelsen af noget lækker aftenkaffe, de koffeinens opkvikkende egenskaber ikke er tilstede i kaffen. En lækker kop koffeinfri kaffe smager desuden ligeså godt som en kop almindelig kaffe.
Produktion af koffeinfri kaffe starter allerede ved den grønne kaffebønne. Koffein kan udtrækkes fra kaffebønnen igennem flere metoder, men hos Østerlandsk Thehus har vi bedst erfaring med metoden, der involverer kuldioxid. Denne metode bibeholder bedst kaffens naturlige aroma og smag, hvilket vi helst ikke vil gå på kompromis med.
Når koffeinen er trukket ud af kaffebønnerne, behandles de efterfølgende med processer, der ligner dem, der bruges til helt almindelig kaffe.
Det lyder måske fjollet, men faktisk er der stadig en lille smule koffein tilbage i koffeinfri kaffe. Den præcise mængde af det tilbageblevne koffein der er tale om varierer fra kaffebønne til kaffebønne. Normalt indeholder koffeinfri kaffe 3 - 5 mg. koffein per dl.
Hvis du holder dit koffeinindtag på maksimalt 300 mg. dagligt, kan koffein have positive effekter på din krop og hverdag. Blandt andet virker koffein stimulerende for hjernen, hvilket kan give dig en følelse af være mere vågen og opmærksom. Du kan også opleve, at du har mere energi i din hverdag, samt at dit humør er bedre.
Det er dog individuelt, hvor meget den enkelte person påvirkes af koffein.
Først fugtes de grønne kaffebønner med damp og/eller vand. Den ønskede mængde fugt i bønnen er på dette tidspunkt på 30 - 50%. Derefter placeres bønnerne i en gasudtrækningscylinder med gas i “superkritisk” tilstand, hvilket er, når temperaturen og trykket gør, at materialet har egenskaber som både en gas og en væske. På den måde spredes det som en gas med opløsningsegenskaberne hos en væske, og derved kan koffeinen udtrækkes på en selektiv måde. Kuldioxiden udskilles derefter fra alkaloidet via vandet, sættes under tryk igen og genbruges.
Cyklussen afsluttes med, at den nu koffeinfri kaffe tørres.