Vi oplever en del travlhed i webshoppen, hvorfor der kan forkomme forsinkelser på levering af ordrer. Vi beklager ulejligheden.

Kaffe

I 1990'erne var Østerlandsk Thehus først på markedet i Danmark med begrebet 'Specialty Coffee', som kun udgør de bedste 3% af verdens kaffeproduktion. Siden da er udvalget vokset betydeligt, og vi tilføjer stadig nye kaffer til sortimentet. Tag et kig i vores store udvalg af kaffer fra hele verden.

Hos Østerlandsk Thehus elsker vi kaffe

I dag er kopper med kaffe fast inventar på bordet i mange hjem - og ofte flere gange dagligt. Det er her i Danmark og i mange andre lande mere reglen end undtagelsen, at byde sine gæster på en kop kaffe, hvis de kommer på besøg i dagtimerne - og endda drikker mange også aftenkaffe.

Kaffeuniverset er enormt - kaffe er ikke bare 'kaffe'. Der eksisterer et kæmpe udvalg af forskellige kvaliteter, smagsvarianter og måder at drikke kaffe på; lige fra filterkaffen som vi kender den, til at blande den med alkohol i festligt lag eller nyde en is-kaffe på en varm sommerdag.

Måden, hvorpå kaffebønner ristes, er med til at bestemme smagen - og ristning af bønnerne er en videnskab for sig.

Hvad er en god kaffe for dig? Er du til en fyldig smag og går du op i den højeste kvalitet? Tag på opdagelse i vores sortiment og prøv vores forskellige varianter: vi har både kaffe til dig, der ønsker de mere traditionelle smagsvarianter, og dig som ønsker det mere eventyrlige og utraditionelle. Prøv eksempelvis vores aromatiserede kaffe med smag af vanilje eller karamel - et oplagt valg som dessertkaffe.

Bryggeguide

Brygning på stempelkande

Det er essentielt, at stempelkanden er korrekt rengjort. Det vil sige, at stemplet er adskilt, og alle dele er vasket med sæbe og afskyllet. Kaffe indeholder nemlig æteriske olier, som hurtig kan danne en harsk og bitter smag.

Kog helt frisk vand frisk fra hanen og lad det afkøle til 95 grader. Brug 7 gram kværnet kaffe pr. kop. Kværn ikke kaffen for groft - det er en skrøne, at kaffe til stempel skal kværnes grovere end til filterkaffe.

Hæld vandet over kaffen og sørg for at vand og kaffe blandes godt. Vent 2 minutter og rør rundt i kaffen med en ske eller træk forsigtigt stemplet en cm. op og ned. Dette får al kaffen til at bundfælde. Stemplets funktion er at fiksere kaffen på bunden af kanden, således at den ikke hvirvles op, når der skænkes. Når kaffen selv er bundfældet, trykkes stemplet forsigtigt i bund og kaffen er nu klar.

Brygning på filter

Det er vigtigt, at alle komponenter er grundigt renses før brug. Det er desuden vigtigt, at maskinen afkalkes regelmæssigt, da dette har betydning for bryggetemperaturen. Brug 7-10 gram fint kværnet kaffe pr. kop.
Bryg kaffen umiddelbart inden den skal nydes. Varmeplade og termokande er et kompromis, der så vidt muligt bør undgås.

Mokkakande

Hæld frisk vand i den underste del af kanden til under ventilen. Fyld filtertragten op med kaffe uden top. Skru kanden sammen og stil over medium varme, således at håndtaget udsættes for mindst mulig varme. Når vandet koger i den underste del af kanden, opstår et overtryk, der presser vandet op gennem kaffen. Når denne process er færdig, høres en lyd og kaffen er klar til servering. NB! Gå aldrig fra en bryggende mokkakande.

Espressomaskine

Der er 6 gyldne regler for brygning af espressokaffe:

  1. 7 gram kværnet kaffe
  2. Vandudløbstemperaturen fra maskine: 88°/-2°
  3. Kaffetemperatur i kop: 67°/-2°
  4. Vandtryk fra maskine gennem kaffen: 9 bar /-1 bar
  5. Gennemstrømningstid fra udløbstud til kop: 25 sekunder
  6. Kaffemængde i kop: 25 ml.