Navnet ’chai’ er ganske enkelt det indiske ord for ’the’, som er afledt af det kinesiske ord for the, nemlig ’cha’. Oftest består en klassisk chai dog af sort the blandet med eksempelvis kanel, kardemomme, ingefær, peberkorn og nelliker. Altså benyttes typisk de mere stærke krydderier. Traditionelt nydes theblandingen derefter med mælk, samt honning eller sukker. Nedenfor finder du vores udvalg af chai.
Navnet ’chai’ er ganske enkelt det indiske ord for ’the’, som er afledt af det kinesiske ord for the, nemlig ’cha’. Ofte kaldes drikken for ’masala chai’, hvilket oversat betyder ’krydret the’.
Variationerne af chai er endeløse, da både kontinenter og kulturer igennem tiden har sat sit præg på den indiske drik.
Oftest består en klassisk chai dog af sort the blandet med eksempelvis kanel, kardemomme, ingefær, peberkorn og nelliker. Altså benyttes typisk de mere stærke krydderier.
Traditionelt nydes theblandingen derefter med mælk, samt honning eller sukker.
Chai er en drik med en rig historie bag sig. Gamle historier et tid bygget på legender, hvilket også er tilfældet her.
Legenden om chai fortæller, at drikkens historie går over 5.000 år tilbage i tiden, da en konge fra det i dag indiske territorie, beordrede sine folk til at skabe en krydret drik til medicinsk brug.
Drikken blev hurtigt populær på sin tur igennem Indien. Folket blev endda kreative med deres hjemmelavede chai, så mange nye krydderier og smage er blevet tilføjet henover årene.
Utroligt nok var det først, da briterne koloniserede Indien i midten af 1800’tallet, at selve theplanten blev tilføjet til den indiske chai.
Det britiske Ostindiske kompagni nød i denne periode også godt af indtægterne fra salget af den indiske sorte the fra Assam.
I dag er Indien vokset til en af de største producenter af the i verden. Inderne er samtidig med dette også et af de mest the-elskende nationaliteter på jorden.
Chai sælges i stor stil på gadehjørnerne i de indiske byer. Og besøger du et indisk hjem, så er der næsten garanti for, at du vil blive budt på en kop chai.
Chai bliver, som med de fleste andre theer, aldrig rigtig ’dårlig’. Dog kan smagen blive kedelig, specielt ved forkert opbevaring af theen.
Holdbarhed kan variere alt efter hvilken type the, der er tale om. Med den korrekte opbevaring, kan en thes levetid forlænges betydeligt.
Opbevar din the tørt og væk fra fugt, samt borte fra stærke aromaer, som kaffe og krydderier.
Da theblade er af organisk materiale, kan fugt i de værste tilfælde resultere i råd og mug. Undgå sollys og forsegl theen så godt som muligt. Opbevar helst theen køligt.