Panyong med hvid Te
Pris: 46,00 DKK

Inklusive 25% moms

Midlertidigt utilgængelig

Vælg vægt:

Vælg antal:

Fragtpris

Ingredienser:

Sort the
, Hvid the

Produktegenskaber:
Vandtemperatur icon Vandtemperatur:
95 °C
Bryggetid icon Bryggetid:
3 - 4 minutter
Dosering icon Dosering:
10 - 15 g/l
Origin icon Origin:
Fujian, Kina
Density:
401 g/l

Beskrivelse:

Panyong med hvid Te

Rund og blød

Her er der tale om en klassisk sort te fra det sydøstlige Kina tilsat hvide teblade for at gøre teen ekstra rund i smagen. En virkelig skøn sort te med lavt indhold af garvesyre/tanniner. Mellemkraftig i styrke og gylden i farven.

 

Smag

Mellemkraftig, rund og blød.

 

Brygning

Panyong er lavet på klassiske sort teer tilsat fine hvide teblade af bedste kvalitet, og for at opnå den mest optimale smag bør trækketiden på 5 min. og 95 grader varmt vand overholdes.

 

Hvad er sort & hvid te

Sort te kommer ligesom grøn og hvid te fra den samme teplante Camellia Sinensis. Sort te er helt oxideret, altså iltet, og er den typer af te, der gennemgår den længste bearbejdningsproces: plukning, tørring, rulning, iltning og ristning. Til kvalitetste er det udelukkende de øverste, spæde og mørkegrønne topskud, der plukkes. Der plukkes ”two leaves and a bud”, altså to sideblade og det midterste topskud.

Hvid te er de første spæde skud på tebusken og en delikatesse, idet den kun høstes få dage i det tidlige forår. Tebladene plukkes ikke på dage med regn, hvis duggen ikke er helt væk eller hvis der er frost i jordbunden. Hvid te adskiller sig fra både grøn og sort te i den proces, der følger efter selve plukningen af tebladene. De friske teblade gennemgår en naturlig tørringsproces.

Den hvide te er ligesom den grønne te ufermenteret, hvilket vil sige, at tebladene ikke gennemgår den iltningsproces, som bevirker, at tebladenes farve bliver mørk. Tebladene rulles til forskel fra de andre teer meget sjældent. Således er det kendetegnene for de fleste hvide kvaliteter, at de er meget storbladede.