Ethiopian Yirgacheffe 500g
Inklusive 25% moms
Coffea Arabica har groet vildt i skovene i Ethiopien i tusinder af år. Ifølge legenden blev kaffe opdaget af en ethiopisk gedehyrde ved navn Kaldi i det 9. århundrede. Han erfarede at hans geder blev hyperaktive af at spise bær fra kaffebuskene, og prøvede derfor selv at spise disse bær. Han mødte sidenhen en munk som tog nogle bær med sig til sit kloster. Her ristede og bryggede han bærene. Med denne drik blev han og de andre munke på klosteret i stand til at holde sig vågne under lange bønner.
Siden den tid har kaffen vundet indtog verden over.
Distriktet omkring Yirgacheffe er kendt for spændende kaffe af høj kvalitet med intense aromaer.
Kaffeprofil
Smagsnoter: Frugt, hyldeblomst
Om bønnen
Ristningsgrad |
Lysristet |
Botanisk Variant |
Heirloom Varianter |
Behandling |
Vasket |
Geografi
Land |
Ethiopien |
Region |
Yirgacheffe |
Estate |
|
Dyrkningshøjde |
1700-2200 m |
Certificeringer |
|